Llibreria
Logo Fundació Antoni Tàpies
Carregant Esdeveniments

Ioga sensible al trauma


Entrades

 

 

Els nostres cossos guarden i acumulen les experiències viscudes. Tot el que hem après des de petits sobre com interpretar el món, com funcionen les relacions, la nostra autoestima i com reaccionar davant de situacions desafiadores es grava com en un disc dur i regula la nostra manera d’entendre el món i de funcionar en ell. També és des del cos que podem incorporar noves formes de percebre i actuar en el món. És des d’ell que podem reconèixer com estem, reconèixer les nostres necessitats, respondre-hi i adoptar noves estratègies per interactuar amb nosaltres mateixos i amb els altres. Les nostres feines, famílies, entorns socials i les activitats que realitzem és on es posa en pràctica el que s’ha après. Com tractem els altres, com enfrontem les situacions desafiadores, com podem connectar o no amb els altres, tant en els moments agradables com en els difícils, es dicta per aquest aprenentatge integrat.

El ioga sensible al trauma ofereix un espai per reconèixer i educar el nostre sistema intern que percep i funciona en el món. En aquest taller, que s’emmarca dintre de l’exposició Chiharu Shiota. Cadascú, un univers i que serà impartit per María Macaya, s’oferirà una sessió pràctica amb cadira i estoreta (pots portar la teva o bé utilitzar una de les que proporcionarem), seguida d’una discussió sobre els diferents elements que constitueixen la metodologia i com els podem aplicar, no només en la sessió de ioga sinó també en els diferents entorns de les nostres vides, per crear seguretat i connexió a la feina, la família, la vida social i també en l’espai propi.

 

María Macaya és llicenciada en Història de l’Art i Relacions Internacionals a la Universitat Tufts i en Escriptura Creativa a la Universitat de Stanford i màster en Crítica d’Art de la Universitat de Columbia. Va fundar Rādika l’any 2016 amb la intenció de donar veu a la salut mental i emocional i aportar coneixements i eines per al benestar. A través de la plataforma de Rādika ofereix cursos i formacions i entrevista professionals dedicats a alleujar el desassossec emocional i mental.

Macaya està especialitzada en trauma i en ioga sensible al trauma. Està certificada en el programa professional de Compassionate Inquiry de Gabor Maté, té la certificació de 300 hores del Center for Trauma and Embodiment de Brookline (Massachusetts) en la metodologia de TCTSY i en el programa avançat del Center for Yoga and Trauma Recovery de San Francisco. També està certificada en addiccions i recuperació per la Universitat de Stanford i ha estudiat neurociència al King’s College de Londres. És professora de ioga avançada de 800 hores de Jivamukti i forma professors en aquesta escola.

Actualment, està fent formació en acompanyament contemplatiu en la mort.

 

 

Et recomanem portar roba còmoda (no és necessari que sigui d’esport sinó que et permeti moure’t amb facilitat i comoditat). No cal tenir experiència prèvia en ioga per inscriure’s a la sessió.

 

La sessió serà en llengua castellana.

 

 Patrocinadors institucionals

Organitzadors

Col·laboradors