fbpx
Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

Accessibilitat

 

La Fundació treballa per difondre l’art i el pensament contemporani mitjançant l’organització d’exposicions i de propostes culturals diverses amb un enfocament plural. L’objectiu és que qualsevol persona pugui trobar una àrea del seu interès i es pugui sentir part del projecte. Per aquest motiu, la Fundació vol contribuir a fer que totes les persones, siguin quines siguin les seves condicions o circumstàncies vitals, tinguin accés al programa cultural, que inclou adaptacions per a les persones amb necessitats especials de mobilitat o d’aprenentatge. De la mateixa manera, es contempla la gratuïtat en l’entrada al museu perquè cap persona en situació vulnerable o en risc d’exclusió social es quedi al marge de la cultura per motius econòmics.

 

 

1. Accessibilitat física:

 

-L’edifici de la Fundació és un espai arquitectònic accessible. És possible l’accés a totes les sales del museu en cadira de rodes. L’entrada des del carrer es fa per la porta lateral esquerra, des d’on s’accedeix a ascensors que comuniquen els diferents nivells del museu. Es disposa de servei de préstec de cadira de rodes i de tamborets plegables per facilitar el descans durant la visita, així com de lavabos adaptats. Es poden consultar més detalls al web de Turisme Accessible de Barcelona.

 

 

2. Accessibilitat sensorial:

 

S’ofereix atenció personalitzada adaptada a necessitats especials relacionades amb:

 

L’accessibilitat visual:

 

S’admeten gossos pigall i gossos d’assistència en tot el recinte. És possible realitzar una visita guiada amb el suport de material tàctil, prèvia sol·licitud.

 

L’accessibilitat auditiva:

 

Visites guiades inclusives amb interpretació en llengua de signes, prèvia sol·licitud.

 

 

3. Accessibilitat cognitiva:

 

S’ofereix assessorament previ per a la realització de visites lliures i també s’ofereixen activitats guiades adaptades, prèvia sol·licitud.

 

 

Programes especials:

 

-Col·laboració amb associacions i col·lectius interessats a desenvolupar un projecte  compartit de llarg recorregut en el qual reflexionar sobre, i des de, la diversitat entorn de les exposicions.

 

-Entrada gratuïta al museu prèvia presentació del carnet acreditatiu de discapacitat pel titular i un acompanyant o d’estar en situació d’atur, perquè cap persona quedi exclosa de la cultura per motius econòmics.

 

-Visites comentades per a grups amb preu reduït, prèvia sol·licitud.

 

-Activitats inclusives a preu molt reduït adreçades a persones amb capacitats sensorials diverses i en risc d’exclusió social oferides dins del programa Apropa Cultura. És imprescindible la reserva prèvia a través del web del programa.

 

 

ACTIVITATS PER A GRUPS

 

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la Covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta. Cal consultar amb antelació les mesures sanitàries vigents.

 

 

VISITA DINAMITZADA A L’EXPOSICIÓ EN CURS 

 

 

La visita es planteja com un itinerari on, de la mà d’un educador/a del museu i a través del diàleg, del joc i de diverses metodologies artístiques, establim vincles personals amb algunes de les obres exposades.

 

Durada: 1 h. | Preu: 75,00 €, tarifa normal / 50 €, tarifa reduïda, prèvia sol·licitud / 20 €, tarifa Apropa Cultura | Més informació i reserves: 676 24 37 02 / reserves@ftapies.com

 

 

 

VISITA ACTIVAMENT

 

 

Visita dinamitzada a l’exposició en curs adreçada especialment a la gent gran i a persones afectades per la malaltia d’Alzheimer, els seus familiars i cuidadors. Durant la visita s’empren recursos gràfics i tàctils pensats per estimular la conversa, el vincle emocional, els records personals i la memòria llunyana en un clima que afavoreix el desenvolupament personal.

 

Durada: 1 h. | Preu: 75,00 €, tarifa normal / 50 €, tarifa reduïda, prèvia sol·licitud / 20 €, tarifa Apropa Cultura | Més informació i reserves: 676 24 37 02 / reserves@ftapies.com

 

 

 

VISITA LLIURE GRATUÏTA A LES EXPOSICIONS

 

 

Visita lliure gratuïta a la Fundació per gaudir de les exposicions i de l’edifici de l’antiga Editorial Montaner y Simón. La visita és sense guia.

 

Preu: gratuït, prèvia reserva a través del web d’Apropa Cultura.

 

 

ALTRES PROJECTES

 

-La Fundació col·labora de manera regular amb projectes vinculats amb la salut mental desenvolupant projectes artístics amb el Programa Alterarte. Programa artístic, educatiu i comunitari per a la salut mental del Maresme, el SRC de Les Corts, la Fundació Els Tres Turons i Susoespai, creació i salut mental, Barcelona.

 

-La Fundació forma part d’un grup de professionals de museus que es reuneixen periòdicament per  treballar en xarxa sobre temes d’accessibilitat.

 

-Durant el 2018 la Fundació va desenvolupar el projecte Werker 10. Escola de Fotografia Popular. Un projecte subvencionat per La Caixa adreçat a quatre col·lectius en rics d’exclusió social: Susoespai, creació i salut mental; Baixem al carrer, pla comunitari de Poble Sec per a la gent gran; Dar Chabad, equipament per a joves migrants en situació de vulnerabilitat i la Taula per la defensa de les treballadores de la llar, la neteja i la cura. 

 

 

Contacte per demanar informació:

Rosa Eva Campo

rosaeva@ftapies.com

Tel. 934 870 315

 

  • Facebook Fundació Antoni Tàpies
  • Twitter Fundació Antoni Tàpies
  • Instagram Fundació Antoni Tàpies
  • YouTube Fundació Antoni Tàpies
  • Telegram Fundació Antoni Tàpies