La Fundació és tancada per canvi d’exposicions. El 13.12.2023 tindrà lloc l’obertura de l’Any Tàpies. Properament us informarem.

Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

La Biblioteca portàtil


 

La Biblioteca portàtil és una proposta que té per objectiu fomentar el contacte dels infants i joves amb els llibres, la lectura i l’escriptura, a la vegada que dona a conèixer el vincle d’Antoni Tàpies amb el món del llibre i l’edició.

 

La Biblioteca portàtil arribarà a l’escola en una capsa de fusta per esdevenir, durant uns dies, la vostra petita biblioteca d’aula. A dins, hi trobareu dues propostes per treballar la selecció de llibres que conté: la Biblioteca d’objectes i la Biblioteca d’escriure. Els docents poden escollir fer-les totes dues o només una. Cada proposta inclou un seguit d’accions al voltant d’aquests llibres, per tal que, sense adonar-se’n, els alumnes tinguin ganes de llegir-los, mirar-los i observar-los. 

 

La primera proposta treballa el llibre com un objecte mitjançant activitats per observar les seves característiques físiques, com ara l’olor, el pes, l’alçària o el color. La segona treballa el llibre com a contenidor dels elements bàsics del llenguatge. La selecció de llibres conté lletres, síl·labes, paraules, frases, textos i fotografies, no sempre en el mateix idioma, escrites amb tipografies i grafies diverses, de mides i colors variats. Un seguit de dinàmiques permetran de manera ràpida i àgil iniciar processos de creació escrita.

 

La selecció de llibres està inspirada en el fons de la Biblioteca de la Fundació Antoni Tàpies, especialitzada en art modern i contemporani.

   • Facebook Fundació Antoni Tàpies
  • Twitter Fundació Antoni Tàpies
  • Instagram Fundació Antoni Tàpies
  • YouTube Fundació Antoni Tàpies
  • Telegram Fundació Antoni Tàpies