fbpx
Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

Tàpies. Certeses sentides

L’exposició Tàpies. Certeses sentides va presentar divuit peces realitzades durant l’hivern de 1991 a l’estudi on l’artista treballa, a la serralada del Montseny.

Les obres tenen en comú la utilització d’un suport que mai havia experimentat anteriorment. Es tracta d’una tela d’ús industrial que Tàpies sovint utilitza per protegir el paviment del seu estudi, damunt la qual ha aplicat les tècniques habituals del vernís, la pintura plàstica i el collage.

La seva constant recerca en les tècniques i materials artístics va derivar en la utilització d’aquests tèxtils sintètics sobre els que va traçar el seu llenguatge pictòric propi. “Únicament l’experimentació quotidiana i el fet d’estar constantment en estat d’alerta” -va afirmar el mateix Tàpies- “faran que, de vegades, en el moment més impensat, es produeixi el miracle que uns materials, que tots sols són inerts, es posin a parlar amb una força expressiva que difícilment es pot comparar a res. Si succeeix això, l’artista ha trobat l’adequació entre contingut i forma.”

La mostra es va acompanyar d’un catàleg que reproduïa les divuit obres exposades i contenia un escrit del poeta i teòric Antoni Marí en català, castellà i anglès.