La Fundació és tancada per canvi d’exposicions. El 13.12.2023 tindrà lloc l’obertura de l’Any Tàpies. Properament us informarem.

Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

Antoni Tàpies. Retrospectiva

La Fundació Antoni Tàpies serà cronològicament la tercera seu de l’exposició que Manuel Borja-Villel està organitzant sobre l’obra d’Antoni Tàpies en el marc de la celebració del centenari del naixement de l’artista. La mostra comptarà amb una àmplia selecció d’obres procedents de museus i col·leccions privades nacionals i internacionals, que abastaran l’extensa trajectòria de l’artista entre els anys 1943 i 2011.

Plantejada a manera de retrospectiva, l’exposició permetrà tornar a vincular obres que durant molt de temps han romàs disperses i aïllades dels moments creatius en els quals van sorgir, donant l’oportunitat de recuperar i examinar en profunditat les preocupacions formals i artístiques que en Tàpies van donar resultats tan enlluernadors al llarg de la seva carrera.

La mostra abastarà des dels seus primers dibuixos i autoretrats, així com alguns treballs vinculats al grup Dau al Set, passant per les matèries de la dècada de 1950 i les temptatives més objectuals de finals de les dècades de 1960 i principis de la de 1970, fins a les seves recerques matèriques produïdes en la de 1980. L’exposició conclourà amb els treballs de les seves dues últimes dècades, en les quals va continuar amb l’experimentació formal i material que sempre van ser eixos ineludibles de la seva trajectòria, anys en què el seu treball també va respondre a la nova situació política i cultural de l’Espanya democràtica. L’ampli conjunt d’obres que compondran aquesta mostra ens oferirà una nova oportunitat de revisar una carrera que es resisteix a ser desxifrada.

La singularitat d’aquesta parada dintre de la itinerància consistirà en el fet de concentrar aquelles obres menys vistes i menys conegudes provinents de col·leccions privades i de préstecs internacionals.

Exposició organitzada pel Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i la Fundació Antoni Tàpies en el marc de l’Any Tàpies.

Antoni Tàpies, Gran Relleu Negre, 1973. Meadows Museum, SMU, Dallas. © Comissió Tàpies / VEGAP, 2023.

Patrocinadors institucionals

Organitzadors

Col·laboradors

En el marc de

  • Facebook Fundació Antoni Tàpies
  • Twitter Fundació Antoni Tàpies
  • Instagram Fundació Antoni Tàpies
  • YouTube Fundació Antoni Tàpies
  • Telegram Fundació Antoni Tàpies