La Fundació Antoni Tàpies tancarà temporalment per canvi d’exposicions del 24 de juny al 19 de juliol de 2024. Gràcies per la vostra comprensió.

Llibreria
Logo Fundació Antoni Tàpies
Carregant Esdeveniments

Seguint el sol: amb Júlia Barbany i Petit Ibèric


Entrades

Seguint el sol és un cicle experimental de manifestacions sonores i escèniques de caràcter performatiu que presenta nou sessions inèdites de joves creadors. El cicle, comissariat per Carolina Olivares Esturillo, reivindica l’energia jove i inesgotable d’artistes que ompliran de llum i donaran una nova vida al solitari mitjó de Tàpies que presideix la terrassa de la Fundació.

La primera sessió del cicle és Sala Combo. The Return, a càrrec de Júlia Barbany i Petit Ibèric, una improvisació sonora i performativa. Com quan érem a la cabanya de petits. Entrar en el bucle “Se’ns ha colat la pilota i no la podem agafar”, els sons de grrrrrrr. Jam session prologada, obra de teatre dilatada, concert poca-solta, la banda dissolta. Els instruments pesen, la descoordinació és la clau. Si tu vols ser un bon màgic (un bon màgic de debò) pitja el botó de la planta “Terrassa Mitjó” i enlaira’t amb nosaltres al ritual del no-res. NO HYPE, NO BOMBO, JUST COMBO.

 

PARTICIPANTS

Júlia Barbany (@juliabarbany). Performer i creadora d’escena híbrida, situa el seu treball en la ironia i en els límits d’una performativitat que anomena «tova». Els eixos principals de la seva pràctica són l’humor, la reflexió sobre el fet performatiu mateix i l’estètica del fracàs. És integrant de Las Huecas, un col·lectiu d’escena híbrida en retirada permanent. Graduada a l’Institut del Teatre el 2019, cursà el màster Live Arts and Performance a la Universitat d’Hèlsinki, on inicià la seva carrera com a performer. Ha estat artista resident del Graner. Actualment, treballa com a ajudant de direcció i directora d’art per a projectes externs, col·labora amb la companyia Societat Doctor Alonso com a performer (FIT Cádiz 2024), amb Las Huecas està presentant Sobre l’amistat (Temporada Alta 2023) i forma part de l’equip educatiu del MACBA, on duu a terme tallers relacionats amb la performance.

Petit Ibèric (@petitiberic). Graduat en Arquitectura per la UPC el 2021, ha treballat en diversos despatxos d’arquitectura a Barcelona i a París, on va cursar, a través del programa Erasmus, el màster d’escenografia a l’École d’architecture de La Villette. En aquest sector ha desenvolupat majoritàriament projectes de caràcter urbà en despatxos com Toyo Ito Arquitectos, URBIMEC o Territoris XLM, però també en estudis de renderització 3D com Prompt Collective o Mentira Studios, a més d’haver realitzat petits projectes de reforma com a arquitecte autònom a Barcelona i voltants.

Fora del camp de l’arquitectura, s’ha dedicat sempre a la música en formats diversos. Des de cançó experimental en projectes personals (Petit Ibèric, DJ Temillas i Bimbo Bicasso Corporation, entre d’altres) fins a la composició i creació de l’Himne de la Federació de Planetes del Sistema Solar per a la conferència performàtica Official Presentation of the Gadgets for Our Salvation, de Júlia Barbany, o la banda sonora dels curtmetratges Sincronicidad, de Jordi Clusella, i Calvario, de Lluís Margarit. Aquest darrer any s’ha dedicat exclusivament al món de la composició i el disseny de so amb projectes de major dimensió, deixant de banda la pràctica arquitectònica però sense oblidar-ne els aprenentatges.

Comissariat i producció artística: Carolina Olivares Esturillo

Disseny: Ana Habash i Ignasi Ayats.
Il·lustració: Eduard Sales

Venda d’entrades a través de la web de la Fundació i a taquilles. Aforament limitat.

Enllaç al cicle complet.Patrocinadors institucionals