fbpx

La Fundació Antoni Tàpies estarà tancada al públic general dijous, 19 de maig. Perdoneu les molèsties.

Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

Musiques pour tuyauterie (Músiques per a canonades). Concert


 

 

Els urinaris fan un èmfasi especial en qüestions de lampisteria, canonades i evacuació…

 

Musiques pour tuyauterie és un projecte musical vinculat a The Fountain Archives, l’obra principal de l’exposició Saâdane Afif. Els arxius de la Font i més enllà.

 

Saâdane Afif demanà a Agustin Maurs la producció de deu peces per flauta i veu, basades en una selecció de lletres de cançons encarregades entre el 2008 i el 2017, en relació amb l’obra The Fountain Archives. Es van fabricar deu flautes a mida amb ossos de diferents espècies d’ocell i seguint les tècniques de fabricació de les flautes de 35.000 anys d’antiguitat trobades a la gruta d’Hohle Fels, a Alemanya. Aquells elements es consideren els instruments musicals més antics descoberts avui dia. Cadascuna de les deu flautes recreades té una forma i una tonalitat específiques que permeten interpretar l’únic text per al qual estan pensades. Les Musiques pour tuyauterie excaven un túnel temporal gràcies al qual unes melodies nascudes d’instruments de vent prehistòrics s’encreuen amb els cants inspirats per l’obra d’art més controvertida del nostre temps: Fountain (1917), de Marcel Duchamp.

 

Quatre anys després del primer concert Musiques pour tuyauterie, a la sala de concerts del club Silencio de París, la música composta per Agustin Maurs serà interpretada per la flautista Susanne Fröhlich i la mezzosoprano Claudia van Hasselt a la Fundació Antoni Tàpies.

 

Compositor: Augustin Maurs

Flautista: Susanne Fröhlich

Mezzosoprano: Claudia van Hasselt  • Facebook Fundació Antoni Tàpies
  • Twitter Fundació Antoni Tàpies
  • Instagram Fundació Antoni Tàpies
  • YouTube Fundació Antoni Tàpies
  • Telegram Fundació Antoni Tàpies