Divendres, 12 d’abril, la Fundació tancarà a les 17.30h amb motiu de l’actuació de Cabosanroque del cicle “Les cadires de Tàpies”. Perdoneu les molèsties. | + informació

Llibreria
Logo Fundació Antoni Tàpies
Carregant Esdeveniments

Les cadires de Tàpies. Itziar Okariz


Entrades

 

Les cadires de Tàpies és un cicle d’accions sonores de caràcter multidisciplinari organitzat en el marc de l’Any Tàpies a la Fundació Antoni Tàpies i amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Es tracta d’una proposta que posa en el centre la veu i la paraula per a fer un acompanyament sonor a la memòria oral. Així doncs, cadascuna de les tretze sessions comptarà amb la presència d’un creador que partirà de la cadira com a element performatiu per a reconnectar amb l’univers creatiu de l’artista des dels llenguatges expressius i les posades en escena d’avui.

La quarta cadira de Tàpies, titulada Les paraules em fallen, d’Itziar Okariz, està basada en materials trobats a la Fundació Antoni Tapies i presta especial atenció a l’estructura que sosté les paraules, i a la possibilitat de pertorbar i reorientar què es pot provocar en elles. Paraules per a ser dites en veu alta, perquè prenguin forma en una improvisació, en un directe.

 

Itziar Okariz treballa en el marc de l’acció i la performance. La seva obra –performances vocals, accions, vídeos, instal·lacions i peces de text– examina els vincles entre arquitectura, territori, cos, ritual, sexualitat i semiòtica.

Ha participat en nombroses exposicions internacionals com: Dream Time, UCCA Center for Contemporary Art, Beijing (2024); Diario de Sueños, Museo Macba, Buenos Aires (2023); XXIII Bienal de arte Paiz, Ciutat de Guatemala (2023); Processi 150, Real Academia de España, Roma (2023); Playbill, Torpedo Theater, Amsterdam (2022); Urak Dakar, Bizkaia Aretoa, Bilbao (2022); Rodeo, Musac, Lleó. (2022); Unquiet Objects, Disjecta, Portland; La Noche de las Ideas, Museo Nacional de Arte Reina Sofía, Madrid (2021); Moving Words. Rimi Scenekunst. Stavanger, Noruega (2021); Bodies of Water, 13 th Shanghai Bienale, Shanghai (2020). Ha representat a l’estat espanyol a la 58ª Biennal de Venècia, juntament amv Sergio Prego (2019).

 

[Fotografía de Toni Cantó.]Organitzadors