La Fundació Antoni Tàpies tancarà temporalment durant el dia 25 d’abril de 2024, a partir de les 17.00 h. Perdoneu les molèsties.

Llibreria
Logo Fundació Antoni Tàpies

Antoni Tàpies i les músiques d’Àsia


Cicle de concerts que ens apropa a algunes idees presents a l’obra d’Antoni Tàpies vinculades a diverses cultures d’Àsia, concretament l’índia, la japonesa i la xinesa.

 

El segon concert del cicle estarà dedicat a la música japonesa amb un dels seus instruments més emblemàtics, la flauta shakuhachi, a càrrec dels mestres Kaoru Kakizakai i Horacio Curti, i tindrà lloc el dimecres 9 d’octubre del 2019, a les 19.00 h.

 

El tercer concert del cicle estarà dedicat a la música xinesa. La gran intèrpret xinesa Cheng Yu ens oferirà un concert de pipa, llaüt xinès, en un concert que ens permetrà apropar-nos a les sonoritats de la música d’aquesta cultura mil·lenària. Aquest últim concert del cicle tindrà lloc el dimecres 13 de novembre de 2019, a les 19.00 h.

 

Kaoru Kakizakai
Kaoru Kakizakai és un gran mestre de shakuhachi japonès, deixeble del gran Yokyama Katsuya. Músic de reconeixement internacional, no només és especialista en el repertori honkyoku, peces originades en la pràctica de meditació dels monjos zen anomenats komuso, sinó que és un dels principals intèrprets mundials de les obres de Tōru Takemitsu que involucren shakuhachi.
Ha ensenyat i ofert concerts a Àsia, Europa, Àfrica, Amèrica del Nord i del sud col·laborant amb artistes de la talla de Maria João Pires i Seiji Ozawa entre d’altres.
Entre els seus nombrosos discos destaquen Koten Shakuhachi I i Koten Shakuhachi II.
Actualment a més de la seva tasca com a intèrpret és el professor associat en el Tòquio College of Music i president del Kokusai Shakuhachi Kenshukan de Chichibu al Japó.
Més informació sobre l’artista

 

Horacio Curti
Horacio Curti s’ha educat al Japó amb el mestre Kaoru Kakizakai rebent en 2004 el seu títol de mestre (shakuhachi shihan), transformant-se en el primer mestre de shakuhachi d’Espanya.
Entre altres activitats, ha donat concerts i ensenyat a Amèrica del Nord i Sud, Europa i Àsia; ha publicat dos discos en solitari, Ichi i Home is Now, i ha actuat com a solista al costat de l’Orquestra Nacional d’Espanya.
Resident a Barcelona i format com a etnomusicòleg, és actualment professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya i coordinador del seu Programa de Músiques d’Àsia.
Més informació sobre l’artista

 

Cheng Yu


Cheng Yu és internacionalment reconeguda com a virtuosa de la pipa i el guqin xinesos. El 1988 va ser seleccionada com solista per a l’Orquestra Nacional Tradicional Xinesa a Pequín. Investigadora especialitzada en música xinesa, va obtenir el seu doctorat en etnomusicologia a la SOAS University of London (Escola d’Estudis Orientals i Africans de Londres).
Cofundadora del UK Chinese Ensemble i del reconegut Silk String Quartet, ha interpretat la pipa i el guqin en mes de quaranta països i ha publicat diversos àlbums amb aquests dos instruments.
Resident a Londres, actualment ensenya i investiga a la SOAS University of London.

Més informació sobre l’artista
Més informació sobre l’instrument i la seva música:
White Snow in Sunny Spring
Dance of the Yi People