Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

Cartografia Tàpies. Visita dinamitzada a la Col·lecció


 

Visita dinamitzada a l’exposició d’obres d’Antoni Tàpies. La visita consta de dues parts:

 

Primera part, a l’Auditori:

 

Les obres d’art són una condensació d’experiències vitals. En aquesta primera part, a l’espai de l’Auditori, ens endinsarem en el procés creatiu de l’artista. Partirem d’un vídeo que ens permet seguir la seqüència de la realització d’una obra pictòrica fent especial atenció a la gestualitat que implica cada acció i al moviment del cos. Seguidament, en grups de treball i experimentant, mirarem de convertir en gestos diferents accions per tal de construir entre tots una mena de coreografia adaptada a diversos ritmes musicals que es representarà com un joc d’ombres.

 

Segona part, a les sales d’exposició:

 

A cada parada d’aquest itinerari ens espera una obra i una proposta creativa. Així doncs, ja sigui a través d’una experiència performativa amb el cos, ja sigui manipulant materials emprats per l’artista per comprovar-ne les qualitats tàctils i expressives, entre d’altres, experimentarem l’exposició establint vincles personals amb algunes de les obres exposades i també amb l’escultura Mitjó.

 

RECOMANACIONS PER L’AULA:

 

En aquest enllaç hi ha disponibles uns dossiers amb propostes per realitzar amb els alumnes a l’aula abans o després de la visita al museu.

 

Us proposem que abans de visitar el museu treballeu a l’aula el text d’Antoni Tàpies “El joc de saber mirar”. Podeu llegir-lo sencer o un fragment que considereu interessant. El podeu treballar de la manera que us sembli més adequada al vostre context: per exemple, realitzant una activitat creativa que s’hi relacioni o bé reflexionant sobre què ens fa pensar i amb què ho relacionem.  • Facebook Fundació Antoni Tàpies
  • Twitter Fundació Antoni Tàpies
  • Instagram Fundació Antoni Tàpies
  • YouTube Fundació Antoni Tàpies
  • Telegram Fundació Antoni Tàpies