Logo Fundació Antoni Tàpies

Antoni Tàpies. Col·lecció [3]

La Fundació presenta una selecció nova d’obres d’Antoni Tàpies pertanyents al fons de la Col·lecció. La disposició de les obres obeeix a un criteri cronològic des de la dècada de 1940 fins a l’actualitat.

El recorregut, que en aquesta ocasió es concentra en una única planta (Espai A), inclou diferents moments creatius de l’artista que il·lustren l’evolució de tipologies, tècniques i materials emprats per Tàpies. La mostra també posa de manifest l’ús d’una sèrie d’imatges que es repeteixen en periodes successius i que han esdevingut característics de la seva iconografia, com ara els objectes quotidians o les parts del cos. Igualment, l’exposició evidencia alguns dels temes predilectes de l’artista, com ara l’art i la cultura orientals, molt visibles en obres com ara Roda-Mandala, 1979, Sumi-e, 1980, o Trio, 1994 –un homenatge al monjo japonès Sengai i als seus ensenyaments–, o la música, apreciable a Urbilder, 1988. La selecció actual també fa palesa la unitat intencional amb la qual l’artista revesteix la seva obra: el desig que l’art intercedeixi en la nostra percepció del món.

L’itinerari es completa amb la projecció del documental Te de Tàpies, 2004, dirigit per Carolina Tubau i produït per Televisió de Catalunya.

Atenció: la Fundació Antoni Tàpies está tancada temporalment. Més informació / Programació #JoEmQuedoaCasa