La Fundació és tancada per canvi d’exposicions. El 13.12.2023 tindrà lloc l’obertura de l’Any Tàpies. Properament us informarem.

Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

La sida en primera persona. Art i activisme a les darreries del segle XX. Conversa amb Élisabeth Lebovici


 

Élisabeth Lebovici es una historiadora i crítica d’art que viu i treballa a París. Ha sigut editora d’art i cultura al diari Libération des del 1991 fins el 2006. Prèviament, va ser editora en cap de la revista Beaux Arts. Des del 2006 co-organitza el seminari Something You Should Know: artistes et producteurs a l’Escola d’Estuids Avançats en Ciències Socials de París.

 

Està particularment interessada en estudis de gènere i sexualitat, en l’anàlisi de les relacions entre feminisme, queer, història de l’art i art contemporani. Ha escrit assajos al voltant de Claude Cahun, Zoe Leonard, Mark Morrisroe, Annette Messager entre d’altres. Ha publicat Femmes artistes/Artistes femmes: Paris, de 1880 à nos jours, amb Catherine Gonnard, éditions Hazan, Paris, 2007, i, més recentment, Ce que le Sida m´a fait, Les presses du réel, Paris, 2017.  • Facebook Fundació Antoni Tàpies
  • Twitter Fundació Antoni Tàpies
  • Instagram Fundació Antoni Tàpies
  • YouTube Fundació Antoni Tàpies
  • Telegram Fundació Antoni Tàpies