Llibreria
Logo Fundació Antoni Tàpies

Studio inframince. Programa d’activitats al voltant de l’exposició Saâdane Afif. Els arxius de la Font i més enllà, a cura d’Erich Weiss


 

Sota aquest títol* inspirat en un concepte inventat per Marcel Duchamp, el comissari Erich Weiss ha convidat diversos artistes i especialistes en diverses matèries a participar en activitats paral·leles a l’exposició Saâdane Afif. Els arxius de la Font i més enllà. El cicle anima a redescobrir el treball de Marcel Duchamp, com també ho fa Saâdane Afif, a la seva manera, amb l’exposició. Cada persona convidada oferirà la seva visió d’un aspecte relacionat amb l’obra duchampiana.

 

Miquel Mont plantejarà com transformar l’aura d’un objecte quotidià. La crítica d’art Victòria Combalia dedicarà la sessió a la vida fascinant de l’artista i poetessa dadaista Elsa Von Freytag-Loringhoven. L’artista Bernat Daviu ens convidarà a un taller per a totes les edats al voltant dels readymades. Mathieu Mercier oferirà una introducció a la creació de l’edició limitada de la Boîte-en-valise. Enric Farrés Duran analitzarà en una altra sessió les possibles variacions sobre la famosa signatura “R. MUTT”. Xavier Aballí farà una visita performativa a l’exposició. En una sessió doble, Jorge I. Aguadero, escriptor i redactor en cap de la revista d’escacs Peón de Rey, ens parlarà de Duchamp com a artista i, seguidament, Miguel Illescas, gran mestre internacional d’escacs i vuit vegades campió d’Espanya, analitzarà la manera de jugar de Duchamp a aquest joc de tauler.  A tall de cloenda, el cap de setmana del 29-30 de gener, Barbara Held, intèrpret i compositora establerta a Barcelona, professora del Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona, inventarà amb els seus alumnes una instal·lació sonora.

 

*Infra-prim, inframince en francès, és un concepte formulat per Marcel Duchamp. Quan li preguntaven sobre el seu significat ell deia que era una noció impossible de definir.
“Només se’n poden posar exemples: l’escalfor d’un seient (que s’acaba de deixar) és infra-prim.”

 

 

Calendari:

 

Miquel Mont: dijous 16 de setembre del 2021 (activitat per a centres educatius).

 

Victòria Combalia: dijous 7 d’octubre del 2021, a les 18.00 h (xerrada).

 

Bernat Daviu: diumenge 24 d’octubre del 2021, de les 11.00 a les 19.00 h  (taller per a tots els públics – Barcelona Dibuixa).

 

Mathieu Mercier: dijous 28 d’octubre del 2021, a les 18.00 h (xerrada).

 

Xavier Aballí: dijous 18 de novembre del 2021, a  les 18.00 h  (visita comentada).

 

Jorge I. Aguadero i Miguel Illescas: dijous 13 de gener del 2022, a les 18.00 h (xerrada).

 

Enric Farrés Duran: dijous 20 de gener del 2022, a les 18.00 h (taller).

 

Barbara Held: dissabte 29 i diumenge 30 de gener del 2022. Tot el dia.  (intervenció sonora)

 

 

Inscripcions al correu: activitats@ftapies.com