Logo Fundació Antoni Tàpies

El paper de les cartografies en els processos de transformació de l’aula i dels centres educatius


 

Una de les aportacions que es deriven de l’enfocament de l’aprenentatge globalitzat i per projectes és la importància que es dona al desenvolupament dels múltiples alfabetismes (textuals, orals, visuals, corporals i aurals) a l’hora de donar compte dels processos i trajectòries dels aprenents. Dins de les aportacions visuals, les cartografies es revelen com una estratègia que permet situar esdeveniments biogràfics, espacials i temporals, i que obre possibilitats narratives, reflexives i avaluatives que fan possible no només els seguiment dels recorreguts d’aprenentatge, sinó també de les seves interrelacions amb situacions i experiències dins i fora dels centres. A més, permeten connectar-les amb la vida dels aprenents.

 

Prenent com a punt de partida les aportacions derivades de la recerca APREN-DO: Com aprenen els docents: implicacions educatives i reptes per afrontar el canvi social (EDU2015-70912-C2-1-R) us convidem a compartir i debatre tot un seguit de contribucions que tenen com a eix  el desenvolupament de diferents modalitats de cartografies vinculades a trajectòries i experiències d’aprendre amb sentit.

 

Enllaç al ProgramaUtilizamos cookies propias y de terceros. Si continúa navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies.

Close Icon