Botiga
Logo Fundació Antoni Tàpies

asLan ensembLe


 

El saxòfon ocupa un lloc entre els instruments consagrats, però l’orquestra, fenomen pel qual Sax el va concebre, no el va acollir com esperava. Potser siguin aquesta i la falta de música preromàntica les causes per les quals el saxo sembla mancat d’identitat.

 

Avui presentem diferents peces que han contribuït notablement a nodrir el repertori del quartet de saxos de compositors tan diversos com John Cage, Nina Šenk o Iannis Xenakis, en l’any del centenari del seu naixement. XAS és la seva primera obra per a saxo, encàrrec del mític Sigurd Rascher Quartet.

 

asLan ensembLe es forma el 2014 al Conservatoire à Rayonnement Régional de Lyon i aviat es fa un lloc en el món de la música de cambra amb actuacions en diferents ciutats: Lyon (Tempo Vivace), Barcelona (Música als parcs), Madrid (MusaE), entre altres.

 

Per una part, el grup aposta per revisitar obres icòniques de la tradició musical occidental a través de les seves pròpies adaptacions; per una altra, el seu interès per la creació de nou repertori per a la formació el porta a tenir entre alguns dels seus projectes l’encàrrec de peces a diferents veus compositores.  • Facebook Fundació Antoni Tàpies
  • Twitter Fundació Antoni Tàpies
  • Instagram Fundació Antoni Tàpies
  • YouTube Fundació Antoni Tàpies
  • Telegram Fundació Antoni Tàpies